Results 1 to 12 of 12

Thread: 4D Opening files error

  1. #1
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Washington
    Posts
    593
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    25

    Default 4D Opening files error

    I have been struggling with this 4D issue for a while now and getting desperate.
    Usually this software opens any type of file.

    I have had files playing peek a poo too.
    I have re-downloaded the embroidery files from where they were purchased. They are definitely all there but will not open.

    I can view and open in PES lite which is what I use to move embroider files to my sewing machine.

    I have a design, that I would like to remove the wording and only use the design, then i use 4D.
    Only 4D will not open this design. It does not recognize the file.

    What is happening?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Nevada, USA
    Posts
    9,902
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    208

    Default

    Rainagade, can you open and see the file in PES lite? If so, and you can't get 4D to open the file, you might try downloading a program called Wilcom Truesizer http://www.wilcom.com.au/PRODUCTS.aspx/TrueSizer.aspx it is a free program that converts from one format to another.

    Download it and try converting to another format and see if 4D will recognize it this way.
    A smile is a curve that straightens everything out.
    http://thebreastcancersite.greatergo...igin=dbsFooter CLICK DAILY


  3. #3
    motoandnutty's Avatar
    motoandnutty is offline The mirror lies; actually, I'm young and GORGEOUS!
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    united kingdom
    Posts
    8,935
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    193

    Default

    You could re-save it as PES using one of the free converting programs (Wilcom Truesizer or Wings My Editor are both good for this) and then your software will probably be able to read it.
    More and more I am finding that files are in a newer version than my software can read, and this always works for me.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Orocan, Guimaras PH
    Age
    56
    Posts
    1,954
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    51

    Default

    I didn't know in 4D that you can remove the text. I have it and once something is merged I've never been able to remove parts of a design also it is my understanding you have to have the eof file. I usually just skip the stitch coloring for text in a design if I just want the design. I know in my embird I can separate the colors and delete that way have never tried with someone else's design.

  5. #5
    gartner is offline I consider every design I embroider a project.
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Canada
    Posts
    1,612
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    44

    Default

    It could be that the pes file is a higher version of pes which 4D software doesn't recognize and therefore will not open.
    You could try saving the pes file to a lower version of pes to see if that works and opens in 4D.
    I think most of the H/V software only recognizes pes file format up to version 5 pes.
    Denise in Calgary

  6. #6
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Washington
    Posts
    593
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    25

    Default

    I am still working on this issue.
    I went directly to the digitizer and have the files in 2 PES versions. Still nothing can open in 4D.

    I downloaded the free Wilcom, and I can open them.
    Now my question is, where is the edit tool?

    I called the retail store where I purchased my machine and software. After being on the phone with them and being put on hold to they could survey my questions I was asked to bring in my "laptop" so they could help me. I do not have a laptop so I am sure I will get looks when I carry in my computer and monitor......

    There might be an issue with compatibility 4D and Win7??
    But if this were the case, none of the other files would open either. That is not the case.

    I am using these designs for a quilt I am making to sell. Everything is on hold and driving me nuts.

  7. #7
    motoandnutty's Avatar
    motoandnutty is offline The mirror lies; actually, I'm young and GORGEOUS!
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    united kingdom
    Posts
    8,935
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    193

    Default

    Quote Originally Posted by rainagade View Post
    .......I downloaded the free Wilcom, and I can open them.
    Now my question is, where is the edit tool? .............
    You should be able to 'save as' PES and it will most likely be a version that 4D can read (when it says that the file alread exists, and do you want to over write it either say 'yes' (or re-name it if you aren't convinced that it will work. )- no need to try to edit anything.

  8. #8
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Washington
    Posts
    593
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    25

    Default

    I will try that.
    This has been so frustrating. I am on the verge of not even using these designs but they are perfect for my quilt.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Far, far south
    Posts
    10,742
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    226

    Default

    Can someone not help you convert the files, rainagade? Take out the wording or whatever? Where did you get the design?

  10. #10
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Washington
    Posts
    593
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    25

    Default

    From a digitizer at OPW.
    Support has worked with me, which I am so thankful for. Changed the designs to another version, still no luck.
    They have sent the files back to the digitizer, so I am waiting.

    Now with Wilcom, saving the design on my desk top, I still can not open it with 4D.

  11. #11
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Far, far south
    Posts
    10,742
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    226

    Default

    I am so sorry to hear that, rainagade! Hopefully it will get sorted out.

    As a matter of interest, have you tried to reload 4D and see whether that will solve the problem? I sometimes have it with software that it gets corrupted along the way, for some reason or another, and reloading it often solves the problem.

  12. #12
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Orocan, Guimaras PH
    Age
    56
    Posts
    1,954
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    51

    Default

    I have 4D and it will give you a lot of Error messages.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •